26.7.2023. 14:36
0
Rudari 24 sata zatvoreni u jami, neće izaći dok im ne uplate plaće
FOTO: E. Trako
Od jučer traje drama u Rudniku mrkog uglja Zenica, tačnije u pogonu "Raspotočje". Kako su na licu mjestu kazali reporteri „Dnevnog avaza“ 30 rudara neće izaći iz jame dok im se uplate plaće.

Zamjenik poslovođe pogona "Raspotočje" Muharem Hrnjić posjetio je rudare u jami, prenosi Avaz.

- Trenutna situacija iz mjeseca u mjesec nas davi i jede naše džigerice - rekao je Hrnjić. 

- Dođe 20., čekamo 25., pa ne bude ništa. Naše porodice čekaju tu platu da dobijemo. Evo naši komorati su ostali dolje u jami. Od jučer od druge smjene ne izlaze napolje. Ima njih oko 30.

Još mi izgledaju dobro, sad kako će izdržati... Rekli su da će ostati dok se plata ne podijeli i da se mi možemo vratiti na proizvodnju, da radimo - rekao je Hrnjić između ostalog. 

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.