26.7.2023. 17:49
1
Čović i Nikšić posjetili BHRT: Kako ispuniti 12. od 14 uvjeta za pristupanje BiH Evropskoj uniji
U zvaničnoj posjeti Radio televiziji Bosne i Hercegovine danas su boravili član kolegija Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Nakon obilaska programsko-produkcijskih prostora javnog medijskog servisa BiH u razgovoru s članovima Upravnog odbora i menadžmentom BHRT najviše pažnje je posvećeno koracima koje treba poduzeti kako bi uspostavom samoodrživog, profesionalnog i neovisnog sistema javnog emitiranja bio ispunjen 12. od 14 uvjeta za pristupanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

Čović i Nikšić dali su punu podršku nastojanjima da se i ovaj uvjet adekvatno ispuni podržavajući ideju o formiranju ekspertske radne grupe koja bi, u okviru Ministarstva prometa i komunikacija Vijeća ministara BiH, predložila konkretne izmjene postojećeg Zakona o javnom RTV sistemu BiH. Istaknuli su, između ostalog, kako BHRT-u, kao javnom servisu na nivou države, kao punopravnom članu Evropske unije javnih servisa, treba omogućiti potrebne uvjete za ispunjavanje njegovih obaveza u skladu s pravilima te organizacije, saopćio je BHRT.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.