30.7.2023. 10:51
1
50 radnica iz bh. kompanije nakon godišnjih odmora dobilo otkaz
U Bosanskom Petrovcu jučer je došlo do gubitka posla za oko 50 radnica.

Naime, iz Uprave “Alma Ras” saopšteno im je da iskoriste godišnje odmore, nakon čega će dobiti otpremninu i time njihov radni odnos s navedenim preduzećem završava što znači da će njihov radni odnos s tim preduzećem biti okončan.

Načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić također je neslužbeno potvrdio da je vijest tačna i da nastoji stupiti u kontakt sa direktorom firme.

Pogon “Alma Ras” otvoren je 2016. godine u prostorijama nekadašnjeg Noviteta. Ova odluka Uprave dovela je do neizvjesnosti za 50 radnika koji su ostali bez posla.

Gubitak posla uvijek predstavlja tešku situaciju za radnike i njihove porodice.

Otpuštanje radnika često je posljedica ekonomskih, organizacijskih ili drugih poslovnih odluka koje mogu uticati na stabilnost radnih mjesta.

Detaljne informacije o dešavanjima u bosanskopetrovačkom pogonu preduzeća “Alma Ras” donosimo nakon kontakta s Upravom i uposlenicima.

Pročitajte samo neke od komentara na Facebooku:

I postoji li alternativa za otvaranje neke druge firme? Privatne firme shodno poslovanju otvaraju i zatvaraju svoja preduzeća. Opstina je ta koja treba da traži novog investitora koji će doci u Opstinu. Hvale se kako stalno dovode nove, pa eto i to ćemo vidjeti i već gledamo propast iste. Smatram da, većina u Opstini ne radi svoj posao i jedva čeka da se završi smjena.

Toliko o politici, sposobnosti, radu i zalaganju Opstinskih službenika kao i vjernika u Bosanskom Petrovcu. Bitni su lični interesi i politika, nikako razvoj i prosperitet.

To jeste jako zalosno. Ima tu jedan veliki problem. Kada zitelji BiH počnu podrzavati svoju ekonomiju i pocnu kupovati I trositi domaće Proizvode tek tada imamo malu sansu za opstanak. Neće niko Bosansko ali hoce iz drugih zemalja

Žalosno ..Šta se dešava sa B.Petrovcem.. sve više propadamo . Narod odlazi sve više a ovi što ostaju jedva i ovako preživljavaju.

Kako je krenulo ova općina će postati jedno veliko etno selo.

Petrovac će biti tamni vilajet. Grad penzionera što su još živi i ostalih sirotana. Žalosno.

Pretužno prvenstveno za te žene i njihove porodice,a onda i za naš Petrovac.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.