31.7.2023. 18:23
2
Nakon dugo vremena, oglasio se Fikret Hodžić: Evo šta je poručio
U aferi “Respiratori” Sud BiH oslobodio je “F.H. Srebrenu malinu” svih krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, a osudio za djelo koje nikada nije stavljeno optužnicom na teret, mišljenje je prvostepeno osuđenog Fikreta Hodžića.

On kao zastupnik ove kompanije je najavio da će uložiti žalbu Sudu BiH.

– Nakon što je “F.H. Srebrena malina” oslobođena za sva krivična djela koja su joj optužnicom stavljana na teret, a osuđena za krivično djelo koje joj nikad nije stavljano na teret (“Zloupotreba položaja”), danas sam kao zakonski zastupnik uputio žalbu na presudu Suda BiH – napisao je Hodžić na svom Instagram profilu.

Podsjećamo, Fikret Hodžić je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, a krivim je proglašena i Hodžićeva “Srebrena malina”, kompanija putem koje je nabavljeno 100 respiratora. “Srebrena malina” mora platiti 200.000 KM kazne.

Hodžić je ostvario imovinsku korist od 694.477 KM, koju će također morati vratiti.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.