1.8.2023. 17:54
0
Nešić bijesan: Inicijative Denisa Bećirovića su sabrana djela antidejtonskih aktivnosti
Ministar sigurnosti BiH i predsjednik DNS-a Nenad Nešić oglasio se povodom poziva člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića međunarodnoj zajednici da uvede sankcije političarima iz RS.

“Ako nešto izgriza temelje BiH, podriva temelje Dejtonskog sporazuma, razara tkivo, uništava međusobno povjerenje i pomirenje, to je patološka mržnja Denisa Bećirovića prema svemu što je srpsko. Ako su nam takvi ljevičari, desničari su nam dobri. U toj svojoj bolesnoj ostrašćenosti, Bećirović nije u stanju shvatiti da sankcije nikada nisu rješenje, da su stranci u ovoj zemlji uvijek produkovali probleme, a da prava rješenja dolaze isključivo unutrašnjim dogovorom”, kazao je Nešić.

Nešić kaže da će sankcije EU Dodiku ostai, kako je rekao, san malog provincijskog političara, nedoraslog poziciji koja ga je zadesila, a koji 17 godina lagodno živi na sijanju mržnje unutar BiH.

“Ako misli da bilo kakve sankcije bilo kojem pojedincu mogu uništiti RS, grdno se prevario. RS je plod volje srpskog naroda i svaki dan je sve jača, između ostalog, zahvaljujući i antidejtonskim apelacijama Denisa Bećirovića”, poručio je Nešić.

Predsjednik DNS-a tvrdi da je RS oduvijek privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu i da u kontinuitetu insistira na njegovom poštovanju.

”S druge strane, kratkovidi političari poput Bećirovića, instrumentalizacijom Ustavnog suda BiH, pokušavaju srušiti Dejton i izgraditi BiH po mjeri Islamske deklaracije Alije Izetbegovića. To nije uspjelo Izetbegoviću, pa neće ni njemu. Kada bi State Department prečešljao sve inicijative Denisa Bećirovića, našao bi sabrana djela antidejtonskih aktivnosti. Uostalom, kakav licemjer moraš biti da se zaklinješ u BiH, a onda se raduješ sankcijama državljanima te iste BiH? Kakav licemjer moraš biti da govoriš o regionalnoj stabilnosti, a da si protiv Konzulata Srbije u Bijeljini koji treba da olakša pristup konzularnim uslugama i državljanima BiH i pri tome je ta ista Srbija bez zadrške otvorila konzulat BiH u Novom Pazaru?”, kazao je Nešić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.