12.8.2023. 20:49
0
Mostar: Građanin pronašao novčanik i predao ga policiji, a tamo nestao sa novcem
FOTO: MUP HNK
Redakciji Bljesak.info javio se čitatelj koji je javnost želio upoznati s neprijatnom situacijom u kojoj se našao nakon što je, tokom zadnje utakmice Zrinjskog, izgubio novčanik, a koji je pošteni pronalazač predao policiji. Novaca i novčanika nije bilo Kako tvrdi, novčanik u kojem se nalazilo 10 KM u gotovini, kreditna kartica i osobne hrvatske iskaznice pošteni građanin predao je policiji u MUP-u HNŽ.

No ističe, kada je došao u MUP HNŽ da preuzme svoje stvari vratili su mu dokumente i kreditnu karticu, novaca i novčanika nije bilo, prenosi N1.

”Bio sam na utakmici Zrinjskog na gornjoj tribini i izgubio novčanik s dvije hrvatske osobne, moja i od supruge, kreditnom karticom iz Irske i 10 KM. Budući da je sestra stavila oglas na Facebook da je izgubljen novčanik na utakmici, dobio sam poruku od jednog gospodina što je radio na osiguranju iz Delta security da je novčanik pronašao jedan od konobara koji je radio na stadionu i predao ga u MUP”, govori.

Čitatelj navodi kako je odmah otišao po novčanik u MUP ali, nakon što je policajac otvorio ladicu s par novčanika, ni jedan njegov, u MUP-u mu je rečeno da se vrati u ponedjeljak jer ”obično za par dana se pojave takve stvari”.

”Otišao sam na stadion u upravu da vidim znaju li tko je od konobara radio na gornjoj tribini. Pred upravom Zrinjskoga našao sam dvojicu ljudi koje sam pitao da li su znaju li išta za novčanik koji je pronađen. Oni su mi odgovorili da znaju i da je jedan od njih odnio novčanik s dokumentima i novcem u MUP”, objašnjava.

Govori, nakon toga opet je otišao u MUP. Tamo mu je policajac ponovio da ništa neće biti do ponedjeljka, no nakon što je objasnio da je pronašao čovjeka koji je nekom iz MUP-a osobno predao novčanik kad ga je pronašao, rekli su mu da se ponovno vrati s njim. Što je i učinio.

”Opet sam se vratio do prostorija Zrinjskog, našao čovjeka koji mi je našao novčanik i zamolio ga da odemo zajedno u MUP jer oni tvrde da novčanik nije vraćen. On se složio i otišli smo zajedno na MUP. Gospodin koji je pronašao moj novčanik je objasnio policajcu da je prvo zovnuo MUP, a zatim i osobno vratio novčanik u 01:00. Rekao je kako je tada za pultom sjedio policajac s naočalama koji ga nije pitao za ime ni gdje je novčanik pronađen, samo ga je uzeo i rekao hvala. Čovjek koji je donio novčanik u MUP naglasio je koji su se dokumenti i novac nalazili u novčaniku”, govori.

Čitatelj objašnjava kako je nakon toga policajac koji ga je taj dan prethodno vidio dva puta ”otvorio drugu ladicu gdje je pronašao moju i supruginu osobnu te kreditnu karticu. Gospodin sto je pronašao moj novčanik je zatim pitao policajca sto se dogodilo s novčanikom i 10 KM”. U tom trenutku, ističe čitatelj, došao je načelnik policije i pitao u čemu je problem. Policajac mu je objasnio da je kolega koji je radio te noći zaprimio novčanik s osobnim dokumentima, karticom i 10 KM no da je sada novčanik nestao s novcem.

Policiji treba vjerovati

”Ja sam rekao da je nebitno, bitni su mi samo dokumenti na što mi je načelnik rekao da i da je 1 KM nestala i novčanik to je opet moje vlasništvo, i kako nisu oni kriminalna organizacija nego policija kojoj se treba vjerovati. Zatim je rekao jednom od policajaca da napravi zapisnik i pod hitno da se dozna ime i prezime policajca koji je radio prethodne noći”, kazao je za Bljesak čitatelj.

U MUP-u HNŽ su mu se ispričali i uzeli njegove i podatke od konobara, koji je pronašao novčanik i predao policiji, za eventualnu daljnju obradu. ”postdate se da dotičnom policajcu vrijedi izgubiti posao zbog novčanika i 10 KM”, kazao je čitatelj za Bljesak.info.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.