24.8.2023. 15:18
0
Nevjerovatno - Putnicima na relaciji Zenica - Istanbul prokišnjavao autobus: Dali im kese da skupljaju vodu
Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni putnici koji su koristili usluge putničke agencije Grand Tours iz Zenice na svom putovanje iz Zenica za Istanbul.

Kako je rekla Ajna Guhić ona je sa svojom porodicom uplatila ljetovanje koje će nažalost pamtiti po lošem. Na put su krenuli 5.8.2023. godine iz Zenice za Istanbul sa mamom, tetkom i rođakom od 12 godina.

Svoj aranžman platili su 1660 KM.

- Još u BiH je počela voda da curi, ali nismo odmah skontali odakle. Na ulasku u Srbiju na pauzi sam prišla vozačima i vodičima i rekla da imamo problem, te su rekli pogledati nakon pauze. U busu i dalje nisu prilazili, pa je moja mama otišla ih ponovo zvati. Nakon što ponovo niko nije došao, otišla sam prekinula njihovu opuštenu konverzaciju uz molbu da vide šta je problem da ga riješimo.

Slegnuli su ramenima, rekli da oni tu ništa ne mogu, dali mi nekoliko kesa i rekli da se žalim agenciji.  Svakih nekoliko minuta smo punili kesice, mijenjali odjeću, čak su nam drugi putnici posudili odjeću jer mi više svoje suhe nismo imali.

Ja sam vodiću Anidi uz dobru namjeru kao neko ko je radio u turizmu godinama prišla, dala joj savjet da bi trebala pokazati interesovanje, da smiri putnike, pokuša pomoći i slično ukoliko postoji problem. Tada je malo sa nama počela komunicirati.

Rekla je da je javila vlasniku agencije Mehmedu, ali da nije dobila nikakav odgovor. Kasnije je počela voda da curi i ostalim putnicima.

Kada smo došli u Tursku nakon mukotrpne noći jer smo sve vrijeme bili mokri, poslala sam mail agenciji/direktoru. (Nedelja)

Tu sam negodovala, tražila odgovor na mail, a dobila sam pokušaj zatvaranja usta od strane predstavnice agencije zadužene za putovanje.

Samo nam je rekla ko želi da se žali nek se javi agenciji u Zenici i najavila daljnje putovanje. Neko sam ko poprilično često putuje, ko je radio u turizmu i nikada nije doživio ovakvo ophodjenje prema putnicima, da su uzeli novac i više nema javljala, da se arogantno i bahato ponašaju.

Nikada nisam pisala losu recenziju iako su problemčići normalni. Ne mislim da je klijent uvijek upravu, daleko od toga, ali da klijent zaslužuje profesionalan pristup i objašsnjenje, definitivno. Neko ko uzme godišnji i plati u nadi da će se odmoriti od svakodnevnice definitivno ne smije da proživi ovakav katastrofalan put i nepoštovanje, izjavila je Ajna Guhić za portal Crna-Hronika.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.