27.8.2023. 16:19
0
"Političko Sarajevo mora biti svjesno da je dogovor ključ za njihov politički uspjeh"
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da rukovodstvo RS i odluke njenih institucija pokazuju da je moguće štiti i sprovoditi odgovornu politiku u organima na nivou BiH te, kako je kazao, nikakve spekulacije opozicije i međunarodnih mešetara ne mogu ugroziti njenu opstojnost i integritet.

Sasvim je jasno da organi RS rade institucionalno i na osnovu odluka Narodne skupštine RS i stranaka, koje okupljene oko SNSD-a, učestvuju u vlasti. Političko Sarajevo očigledno ima i svoje unutrašnje borbe i moraju ostati svjesni da je unutrašnji dogovor ključ i za njihov politički uspjeh i napredak BiH na evropskom putu – rekao je Špirić u izjavi za Srnu.

On smatra da dogovor, koji su politički lideri partnera u vlasti ranije uspostavili i nedavno potvrdili u Istočnom Sarajevu, može dovesti do boljitka za BiH, bez zadiranja u ustavne nadležnosti bilo kog entiteta.

– Teže je unutrašnjim političkim dogovorom, korak po korak, dolaziti do zajedničkih rješenja. Galama i optužbe bez argumentacije kratkog su daha i to je ono što ostaci opozicije u RS treba tek da shvate. Sasvim je sigurno da mi, koji smo predstavnici RS u Sarajevu, nećemo odstupiti od stavova naših institucija i to smo pokazali svih ovih godina – naglasio je Špirić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.