31.8.2023. 15:29
0
Iz SNSD-a poziv članstvu: Poručit ćemo da “granica” postoji
Odluka MUP-a Kantona Sarajevo da zabrani skup "Srpska pred sudom" koji je sutra trebao biti održan ispred Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine razlog je za oštru reakciju iz SNSD.

Portparol te stranke i delegat u Domu naroda Bosne i Hercegovine Radovan Kovačević rekao je da se nakon odluke kantonalnog MUP-a postavlja pitanja čiji su Sud i Tužilaštvo BiH, ako Srbi tu ne mogu da se okupe.

“Kako je moguće da se u jednom gradu koji sebe predstavlja multietničkim, kosmopolitskim izriče zabran čak i za 30 Srba koji su najavili da će doći”, upitao je on tvrdeći da je sve jasna poruka da za Srbe u Sarajevu nema mjesta.

On je istakao da je prije rata u Federaciji Bosne i Hercegovine živjelo oko 450 hiljada Srba, dok ih je danas “prema najoptinističnijim prognozama oko 35 hiljada”, te da je i 30 Srba za Sarajevo “očigledno puno”.

On je pozvao članstvo, simpatizere, gradske i opštinske odbore SNSD i koalicione partnere da podrže skup.

“Mora se poručiti da granica postoji i da Srpskoj niko neće da sudi”, rekao je on.

“Da li misle da treba mirno da posmatramo kako podižu i podnose optužnice protiv predsjednika Republike Srpske i direktora službenog glasnika Rspublike Srpske”, dodao je tvrdeći kako je napad na predsjednika “koji po Ustavu predstavlja državu, napad na svakoga od nas”.

Izjavu i najavu ministra unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine da neće dozvoliti održavanje skupa, Kovačević je nazvao suludom i nedemokratskom.

“Kaže on kako će on da onemogući okupljanje građana Republike Srpske na teritoriji Republike Srpske. Nemate gospodine Isak nikakvo pravo da tražite bilo šta na teritoriji Republike Srpske”, rekao je Kovačević, prenosi N1.

(Mubina Lj.I.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.