1.11.2023. 15:49
0
SNSD-ovac se obrušio na Murphyja: Frustriran je, Dodika niko nikad nije pobijedio
Radovan Kovačević, delegat SNSD-a u Domu naroda PS BiH, prokomentarisao je jučerašnje saopćenje ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini vezano za predsjednika RS Milorada Dodika.

On je poručio kako Murphy želi pobijediti "onoga kojeg niko nikad nije pobijedio" aludirajući na Dodika.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

 Jučerašnjim saopštenjem Michael Murphy je samo još jednom potvrdio svoju frustriranost Miloradom Dodikom. Apsolutno nediplomatski, Murphy po svaku cijenu vodi lični obračun sa Dodikom. Ne štedeći čak ni njegovu djecu. On, koji nije nikad i nikog pobijedio, želi sada, na kraju karijere, da pobijedi onog kojeg nije niko i nikad pobijedio.

Problem je što, koliko god to Murphy želio tako prikazati, Dodik ne predstavlja sebe, već Republiku Srpsku i sve njene građane. Kao što i svaki drugi predsjednik predstavlja svoju zemlju i njene građane

I Ustav Republike Srpske je tu jasan i decidno kaže da "Republiku predstavlja i njeno državno jedinstvo izražava predsjednik". Tako da Murphyjeva jeftina priča o tome kako on ne vodi antisrpsku ili politiku protiv Republike Srpske nema baš nikakvo pokriće. To je potvrđeno i činjenicom da su blokirali internet domene institucija Republike Srpske.

Institucija koje pripadaju svim građanima Republike Srpske. Bez obzira na sve prijetnje, sankcije i blokade, Republika Srpska neće odustati od svojih garantovanih prava. Republika Srpska želi da ima dobre i konstruktivne odnose sa SAD, kao i sa svim drugim garantima Dejtonskog sporazuma i sve što tražimo jeste uvažavanje našeg ustavnog kapaciteta, i to onako kako je to Dejtonskim sporazumom određeno.

Očigledno je da to nažalost neće biti moguće sve dok američki ambasador, umjesto da u skladu sa diplomatskim kodeksima i konvencijama predstavlja svoju zemlju, vodi lične obračune protiv demokratski izabranih lidera i građana Republike Srpske, napisao je Kovačević.



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.