16.10.2023. 12:48
0
Kovačević kao podrška ispred Suda BiH: "Danas počinje proces najrigidnijeg političkog progona u cijelom svijetu"
FOTO: Dnevni Avaz
Radovan Kovačević, savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika, nalazi se ispred Suda BiH gdje će se danas predsjednik manjeg bh. entiteta izjasniti o krivici prema potvrđenoj optužnici Tužilaštva BiH u aferi „Ukaz“.

- Danas ovdje počinje proces najrigidnijeg političkog progona u cijelom svijetu. To je nešto o čemu smo već govorili. Kakva je ovo situacija u kojoj se mi nalazimo? Mi imamo jednog čovjeka koji je došao u BiH kojeg niko nije izabrao, niko nije imenovao, koji nema nikakav mandat u BiH, koji nema nikakav legitimitet u BiH. Koji evo, ispostavit će se, čak ilegalno i boravi u BiH. Koji je sebi dao za pravo da bude iznad parlamenata, iznad vlasti, da bude iznad svega u BiH. On je sada sebi dao za pravo da progoni predsjednika RS koji je izabran na slobodnim, demokratskim izborima i na takvim izborima je dobio mandat od naroda i građana i kojeg on sada goni zbog toga što je taj predsjednik izvršavao svoje ustavom određene dužnosti i obaveze. Isto tako i direktora službenog glasnika koji je ispunjavao svoje zakonske obaveze i ono što je po zakonu dužan da radi - rekao je Kovačević.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.