21.9.2023. 14:17
0
Stevandić: OSA privatizovana, cilj joj je uništenje rukovodstva RS-a. Kada je Osman Mehmedagić rukovodio tom agencijom, prisluškivani su Dodik, Cvijanović i Višković
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH privatizovana i da joj je "cilj uništenje rukovodstva Republike Srpske".

Komentarišući hapšenje poslanika SDA u Parlamentu Federacije BiH Salka Zildžića, Stevandić je istakao da je način na koji će se prikrivati nelegalne radnje manje bitan od onoga što ova agencija radi.

– Rukovodstvo Republike Srpske bilo je pod stalnom prismotrom OSA-e kada je njom rukovodio Osman Mehmedagić Osmica. Prisluškivani su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković i kada smo na to ukazivali, niko nije obraćao pažnju – rekao je Stevandić.

Naveo je da su zato konstruisane priče sarajevskih medija protiv rukovodstva Republike Srpske, a posredstvom novinara koji “pripadaju nakaradnom sistemu OBA”.

– Sada se polako otvaraju i na vidjelo izlaze sve stvari nakon što je o tome progovorio i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković – dodao je Stevandić.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić uhapšen je prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu.

Zildžić je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.

U Tužilaštvu BiH u radu je predmet koji se odnosi na lica sa američke crne liste, ali i na navode o zloupotrebi kapaciteta OSA BiH, u okviru kojeg će biti zatražene i informacije o navodima koji su se pojavili o zolupotrebi službenih legitimacija Agencije, rečeno je u Tužilaštvu BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.