26.9.2023. 14:03
0
Cirkus u Banjoj Luci - Vukanović parkirao automobil ispred NSRS: "Kako drugačije da reagujem?"
Nebojša Vukanović, šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red, parkirao je automobil ispred Narodne skupštine RS.

Razlog za to je, kako je kazao, što skupštinska većina u NSRS drugi put nije podržala izbor za četvrtog potpedsjednika iz reda opozicije Milana Petrovića (SDS) čime je ušla u protivzakonito djelovanje.

Vukanović je potvrdio da je parkirao sopstveno vozilo ispred NSRS, jer institucije ne rade svoj posao.

Tokom razgovora policijskim službenikom Vukanović je rekao da će raditi šta hoće, "kad već tako radi i vlast".

"Poslovnik jasno kaže da opozicija ima svog potpredsjednika NSRS i oni ne daju, i kako mi da reagujemo", pitao je Vukanović.

Inače, nakon što je odbijen prijedlog da ase izabere Petrović, skupštinskom salom se čuo aplauz poslanika SNSD-a.

Vukanović je na današnjoj sjednici NSRS upitao ministra policije Sinišu Karana čija je droga zaplijenjena prošle godine na području Doboja, te "da li su SNSD i MUP RS krilo mafije?"

Karana nije bilo na sjednici pa odgovora nije ni bilo.

Iz Tužilaštva BiH je tada saopšteno da vrijednost pronađenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više miliona eura, te da je riječ o jednoj od najvećih pljenidbi ove droge u postdejtonskoj BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.