3.10.2023. 19:06
0
Oštra reakcija Cvijanović na prijedlog zakona o državnoj imovini: Osuđena na propast baš kao i svaka druga koja se temelji na preglasavanju u okviru Predsjedništva BiH
Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je prijedlog zakona o tzv. državnoj imovini koji su uputili Denis Bećirović i Željko Komšić jeftin populizam bez ustavnog utemeljenja i bilo kakvog smisla.

Cvijanović je istakla da je svima u BiH jasno, uključujući i predlagače, da je ova inicijativa osuđena na propast.

- Baš kao i svaka druga koja se temelji na preglasavanju u okviru Predsjedništva BiH. Njen jedini domet može biti još veći nered i dalje komplikovanje ionako složene političke situacije u BiH - rekla je ona.

Cvijanović kaže da imovina pripada entitetima i nijedno slovo, a kamoli član Ustava i Dejtonskog sporazuma ne predviđa suprotno - da ona pripada BiH.

Danas je u zvaničnu proceduru Predsjedništvu BiH upućen prijedlog državnog zakona o imovini.

Predlagači zakona su dr. Denis Bećirović i Željko Komšić.

"Ovo je jedan od najsloženijih i najvažnijih zakona u postdejtonskoj BiH. Radili smo na njemu više od šest mjeseci sa velikog broja stručnjaka. Prije upućivanja ovog zakona, razgovarao sam sa predsjednicima stranaka bh. orjentacije, koji su također podržali tekst ovog zakona. Važno je okupljati bh. snage oko kapitalnih pitanja za državu. Bh. politika mora znati šta hoće i to što hoće, mora pretočiti u pravne i druge akte. Strogo ćemo voditi računa da se naša politika odvija u okvirima Ustava BiH, zakona i Poslovnika o radu državnih organa vlasti", naveo je Bećirović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.