4.10.2023. 20:45
0
Izmjene u Bosnalijeku: Uzunović razriješen, imenovan novi direktor
FOTO: Arhiv
Nadzorni odbor Bosnalijeka je donio odluku o izmjenama na čelu kompanije. Dosadašnji direktor Nedim Uzunović razriješen je dužnosti a na čelo kompanije imenovan je Adnan Hadžić.

"Uzunović će nastaviti pružati podršku Bosnalijeku, imajući u vidu njegovo iskustvo i znanje te činjenicu da je upravo za vrijeme njegovog upravljanja, Bosnalijek izrastao u međunarodno prepoznatljivu kompaniju, koja danas posluje u 28 država, i predstavlja lidera domaće privrede, sa gotovo 1000 zaposlenih i preko 240 registrovana proizvoda", naveli su iz Bosnalijeka.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je 15. septembra potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića i još 10 osoba te četiri pravna lica.

Prema optužnici, prikupljena je nezakonita imovinska korist od 10,8 miliona KM.

U optužnici se navodi da je Nedim Uzunović u periodu od 2005. do 2016. godine kao organizator, zajedno sa drugim osobama, djelujući kao grupa, suprotno interesima Bosnalijeka d.d., vršio transakcije putem off-shore kompanija u korist kompanija u Latviji, Kipru, za marketinške ili konsultanske usluge koje nisu izvršene.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.