10.10.2023. 12:38
0
Radnici Leda pronaći će novi posao
Iz Udruženja privrednika Brotnjo, koje okuplja privrednike sa područja općine Čitluk, kažu kako gašenje proizvodnje u firmi Ledo jeste svojevrstan udar na privredu ovog kraja, ali kako već postoje određene indicije da će otpušteni radnici uskoro pronaći novi posao.

"Što se tiče uticaja na našu okolinu, ta 52 uposlenika, ukoliko su bili dobri na svojim pozicijama, neće im biti problem naći posao, tim više što mi ovdje u Čitluku imamo firmu 'Andrea & Giovanni' koja se bavi proizvodnjom tih istih smrznutih proizvoda", kaže predsjednik Udruženja privrednika Brotnjo Dario Ostojić.

Posla u čitlučkoj opštini ima dovoljno, kažu iz udruženja, ali sve je manje radne snage.

"Ima daleko veći broj firmi koje imaju dobre plaće i uslove, ali cijeli splet okolnosti, stanje u našoj državi, nesigurnost, zdravstvo, penzije, nemogućnost naplate nekih bonusa i to sve zajedno kulminira da nam mladi ljudi odlaze", rekao je Ostojić za BHRT.

Podsjetimo, iz kompanije “Ledo” za BiznisInfo.ba je potvrđeno da njihov pogon u Čitluku prestaje s radom 1. decembra 2023. godine. Ova odluka dovešće do gašenja 52 radna mjesta u ovom preduzeću.

 
Ledo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.