27.10.2023. 13:08
0
Nezir Pivić preuzeo dužnost: Prioriteti stabilnost, sigurnost i razvoj
Nezir Pivić preuzeo je danas premijersku dužnost od dosadašnje premijerke Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Amre Mehmedić.

Premijer Pivić rekao da je svjestan odgovornosti i tereta koje sa sobom nosi premijerska dužnost te da će glavni smjerovi djelovanja nove Vlade biti stabilnost, sigurnost i razvoj.

- Nastojat ćemo da napravimo iskorake u svim segmentima. U fokusu će biti razvoj privrede, poljoprivrede, položaj mladih, obrazovanje, a puno planova imamo i u zdravstvenom sektoru, posebno u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje smo određene stvari već trebali da uradimo, ali nismo zbog određenih administrativnih razloga, prepirki i svađa različitih nivoa vlasti. Nemam namjeru u budućnosti voditi besplodne rasprave, nego želim da se svi zajedno okrenemo realizaciji određenih ideja i planova koji će donijeti dobro građanima - rekao je premijer Pivić.

Mehmedić je prezentirala aktivnosti u proteklih deset mjeseci, a premijer Pivić se zahvalio za sve mjere i projekte koji su bili u interesu građana. 

Premijer je potom održao i prvi radni sastanak sa ministrima u Vladi na kojem je zatražio da budu posvećeni racionalizaciji troškova iz budžeta te insistirao na radnoj i finansijskoj disciplini u svim organima javne uprave, javnim ustanovama i preduzećima.

- Naša prva zadaća je da sagledamo stanje koje smo zatekli u Vladi i ministarstvima, provedemo analizu realizacije ovogodišnjih programa rada te se fokusiramo na izradu budžeta za 2024. godinu u koji ćemo uzgraditi naše razvojne politike i projekte od značaja za društvo i građane - rekao je premijer Pivić.

Vladu koju predvodi premijer Nezir Pivić čine ministri Dženana Čišija (ministrica finansija), Samir Šibonjić (ministar za privredu), Adnan Sirovica (ministar za boračka pitanja), Mirza Mušija (ministar za obrazovanje, nauka, kultura i sport), Emir Vračo (ministar unutrašnjih poslova), Nebojša Nikolić (ministar pravosuđa i uprave), Jasmin Čajić (ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), Adnan Šabani (ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša), dr. Aida Salčinović iz Zenice (ministrica zdravstva) te dr. Antonio Šimunović (ministar rada, socijalne politike i izbjeglica).

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.