30.10.2023. 12:23
0
U Konjicu zaplijenjena veća količina droge, uhapšen 32-godišnji diler
Pripadnici odjela kriminalističke policije iz Konjica zaplijenili su veću količinu droge i uhapsili 32-godišnjeg H.Č. iz Konjica.

Dana 27.10.2023. godine, Odjel kriminalističke policije PU Konjic lišio je slobode lice inicijala H.Č /1991/ iz Konjica, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo iz čl. 238. st. 1. „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ KZ FBiH.

Postupajući po provođenju operativnog plana „Borba protiv zloupotrebe opojnih droga“ i po Naredbi Opštinskog suda u Konjicu, policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, kao i policijske stanice Konjic izvršili su pretres stana , pratećih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa kod osumnjičenog je pronađeno 220,26 grama praškaste tvari koja asocira na heroin, 60,13 grama bijele praškaste tvari koja asocira na kokain, 391,39 grama  praškaste tvari koja asocira na speed. Također je pronađen plinski pištolj marke „EkolFiretMagnum“ i 50 komada municije, digitalna vaga, vakumirka, PVC vrećice za vakumiranje i mobilni telefon.

Po završetku kriminalističke istrage  podnijet će se Izvještaj o izvršenom KD Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru, isto tako podnijet će se Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Opštinskom sudu u Konjicu, zbog izvršenja prekršaja iz čl. 7. st. 4. Zakona o oružju i streljivu HNK, navodi se u saopćenju MUP-a HNK.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.