1.11.2023. 16:55
0
Uhapšeni za ubistvo Šveđanina u Sarajevu prebačeni u Tužilaštvo KS
FOTO: N1
Tri osobe koje su uhapšene zbog povezanosti sa ubistvom Šveđanina Harrisa Osterdahla koje se desilo jučer kasno popodne u sarajevskom naselju Stup, danas su prebačeni iz prostorija MUP-a KS u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Jedan od uhapšenih priveden je danas na području Sokoca, a nakon toga su privedena još dva muškarca na području Pala.

Podsjetimo, prilikom ubistva Harrisa Osterdahla (30), jučer je ranjen i Elvir Mutićm kojem su naknadno na KCUS-u konstatovane lakše povrede.

Treba podsjetiti da je, kako javljaju švedski mediji, njihvo ubijeni državljanin bio je povezan sa zloglasnim Rawom Majidom, poznatijim kao Kurdska Lisica, koji se nalazio na čelu mreže Fokstrot.

Smatra se da je za najnoviji talas napada u Švedskoj upravo odgovorna kriminalna mreža Fokstrot, tačnije da se javlja kao posljedica njihovog unutrašnjeg raskola, prenosi N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.