3.11.2023. 17:26
0
Proizvodnja u Rudniku „Kreka“ povećana za 20 posto
Rudnici uglja „Kreka“ proizveli su u oktobru 120 hiljada tona uglja, što je oko 20.000 tona više u odnosu na proizvodnju ostvarenu u septembru, a dodatno povećanje očekuje se i u narednom periodu.
Trendom rasta proizvodnje stvaraju se uslovi za redovno izmirivanje obaveza Rudnika, posebno kada je u pitanju isplata bruto plata uposlenicima. 

Nova Uprava Rudnika uglja „Kreka“ na čelu s direktorom Elnurom Dizdarevićem, prezentirala je postignute rezultate predstavnicima Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH, Vladajućeg društva Koncerna - JP Elektroprivreda BiH, predstavnicima i rukovodstvu sindikata rudnika uglja.

Učesnici sastanka u Tuzli iskazali su podršku rukovodstvu Rudnika i aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem postizanja boljih proizvodnih rezultata i izrazili spremnost za nastavak saradnje na poboljšanju uslova rada u Rudnicima uglja „Kreka“, ostvarenju planiranih proizvodnih rezultata, poštivanju i ispunjavanju prava radnika, ali i obaveza uposlenika Rudnika prema ostvarenju proizvodnih rezultata.  Učesnici sastanka definisali su i cilj da Rudnici uglja „Kreka“ u narednih 6 mjeseci dostignu proizvodnju u količini cca 150 hiljada  tona, što bi omogućilo stabilno funkcionisanje Rudnika, te dovoljne količine uglja za rad blokova u TE „Tuzla“.

Predstavnici Sindikata su tokom sastanka izrazili zadovoljstvo dosadašnjom radom i saradnjom s JP Elektroprivreda BiH i rukovodstvom Rudnika, saopšteno je iz Službe za komunikacije EP BiH.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.