15.11.2023. 13:17
3
Dodik: Kako je moguće da se Kosovo odvoji od Srbije, a RS nema pravo ni da priča o tome
FOTO: n1
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da "Zapad mašta o “Oluji” na sjeveru Kosova, da Srbi postanu marginalna manjina o kojoj niko ne brine, kao što maštaju o “Oluji” u BiH, prema Republici Srpskoj, ali da on to ne bi preporučivao".

– Malo se stvar promijenila, ne bih ja baš preporučivao takve stvari – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je premijer Kosova Albin Kurti "eksponent zapadnog dijela međunarodne zajednice, kojoj on takav odgovara, jer žele blickrig na sjeveru Kosova, kako bi Srbi postali marginalna manjina o kojoj niko neće voditi računa".

- To je, iako ga nikada neće potvrditi, plan Brisela, Londona, Njujorka i Berlina – izjavio je Dodik za “Kosovo onlajn”.

Navodeći da EU po pitanju Kosova vodi “šićardžijsku, pokvarenu politiku”, Dodik je istakao da Kosovo ne treba nikada priznati, te da to BiH neće učiniti dok je Republike Srpske.

- Kosovo je univerzalno pitanje za Srbiju, a interesno pitanje za Brisel i druge. Kosovo ne treba nikada priznati. Mi nećemo nikada priznati njihove dokumente, da mogu sa ličnim kartama da ulaze u BiH. Ko god od Albanaca sa Kosova ima pasoš ili ličnu kartu Srbije, on uđe u BiH. Za nas, Kosovo nije država – rekao je Dodik.

On je upitao kako je moguće da se Kosovo odvoji od Srbije, a RS nema pravo ni da priča o tome.

– Da li je to dosljednost? Kažu, to je drugo pitanje. A, zašto? Objasnite, možda ja nisam u pravu… Ali, kako je moguće da to bude drugo pitanje, a potpuno identična situacija – konstatovao je Dodik.

(Aldin B.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.