29.11.2023. 16:00
0
Muzur: Od Ilidže pravimo pogodno mjesto za razvijanje privrede
Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur kazao je da je od 2020. godine kada je preuzeo funkciju načelnika do danas došlo do povećanja broja zaposlenih u ovoj općini.

"Bez sigurnog i stabilnog poslovnog ambijenta nema ni investicija ni razvoja. Bavimo se programima i planovima i onim što nas čeka u budućnosti. Ponosan sam na činjenicu da rastemo i nastojimo biti podrška i servis u pokretanju vlastitih biznisa, u realizaciji poslovnih ideja. Kada smo došli 2020. godine bilo je 20.000 zaposlenih, sad imamo 26.400, to je više od 30% povećanje za tri godine, i to je podatak koji se poklapa sa našim nastojanjima da od Ilidže napravimo mjesto pogodno za razvijanje privrede i kreiranje novih poslovnih prilika", naveo je Muzur.

On je uputio poruku i privrednicima i javnosti da će Općina Ilidža kroz stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta nastojati da bude podrška svima koji biznis i poslovne ideje žele pokrenuti na području ove lokalne zajednice.

"Nastojimo ponuditi mogućnosti i prilike, jer nove investicije i zaposlenje su prioritet. Planiramo, realizujemo i idemo dalje. Naravno, bez razumijevanja i spremnosti na saradnju naših privrednika, kojima se na tome posebno zahvaljujem, sve ovo rečeno ne bi bilo moguće", potcrtao je načelnik Ilidže.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.