11.10.2023. 14:14
0
Počela izgradnja zabavnog parka u ilidžanskom naselju Butmir
Izgradnja Sportsko-rekreativnog centra Čarli, obnova Centralnog trga i aktuelni radovima na rekonstrukciji Velikog parka, koji su u završnoj fazi, potvrda su da Općina Ilidža uspješno realizuje kapitalne projekte, a tu svakako ne treba zaboraviti i revitalizaciju izletišta Stojčevac.

Obnova starih i zapuštenih, kao i izgradnja novih sadržaja od kojih će ponajviše koristi imati djeca i mladi, nešto je čemu se u Općini Ilidža, poklanja mnogo pažnje.

Pored ranije pomenutih kapitalnih projekata obnovljena su dječija igrališta u naseljima Lužani i Donji Kotorac, a još jedno igralište izgrađeno u Otesu. Uz to obnovljena je i sportska ploha u Rakovici, a Street workout park upotpunio je sadržaj za sve sportiste i rekreativce koji Veliku aleju koriste za trening i rekreaciju.

-U proteklim godinama najmlađi stanovnici ilidžanskog naselja Butmir bili su uskraćeni za bilo kakav prostor namijenjen za igru, no to će se ubrzo promijeniti, s obzirom na to da je počela izgradnja zabavnog parka čiji je izgled predstavljen prošle jeseni u Domu kulture u Butmiru. Vjerujem da će vrijedni radnici Javnog preduzeća Ilidža i u Butmiru odraditi sjajan posao baš kao što su to učinili prilikom izgradnje Sportsko-rekreativnog centra Čarli, kojim se danas svi ponosimo, a u kojem naša djeca uživaju iz dana u dan – rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, dodavši:

Uvjeren sam da ćemo scenama prepunog zabavnog parka svjedočiti i u naselju Butmir jer naš je plan Ilidža, dom dobrih ljudi!

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.