6.12.2023. 13:20
0
Dešavanja iz sudnice: Dodik dočekan aplauzom, na zahtjev sudije ponovo odbio ustati i tražio da se policajci odmaknu od njega
FOTO: Dnevni Avaz
U Sudu BiH je u toku ročište Miloradu Dodiku, optuženom predsjedniku RS, za nepoštivanje odluka visokog predstavnika.

Zanimljivo je da je Dodik u sudnici dočekan aplauzom od strane pristalica koji se nalaze u galeriji ove pravosudne institucije.

No, Dodik je danas, kao i prilikom izjašnjenja o krivici, odbio ustati prilikom ulaska sudije Mirsada Strike u sudnicu. Dodik je danas tražio od sudije da skloni policajce koji se nalaze u njegovoj blizini, na šta je Strika odgovorio da je to redovna procedura.

- Stavite ih tamo kod vrata - rekao je Dodik sudiji.

Strika je konstatirao da je evidentno da Dodik ponovo odbija da ustane te da ga po procedurama može izbaciti iz sudnice, ali da to neće uraditi, na šta je Dodik uzvratio:

- Hajde, slobodno me izbaci.

U toku je čitanje optužnice i izjašnjenje Tužilaštva BiH i odbrane, javlja Avaz. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.