8.12.2023. 8:04
0
Jelena Trivić: Dodik ne brani narod nego svoje milijarde,
FOTO: bn
Mislim da će mu to sve izaći na nos. To je šamar u lice narodu i to pokazuje ko je on. On je čovjek bez skrupula i bez ikakvog osjećaja za stvarnost, kaže predsjednica Narodnog fronta

- Proces protiv Milorada Dodika pred Sudom BiH je njegova lična stvar i kakva god da bude presuda, ona je lično njegova i ne treba je vezivati za Republiku Srpsku, istakla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić. 

Dodik je, smatra Trivić, većinski scenarista i režiser onoga što mu se sada dešava. 

- Srbi su pred tim sudom dobili godine i godine zatvora i niko nije došao da ih brani. Republika Srpska im nije pružala pomoć. Za njima se niko nije okrenuo, a oni su stvarali Republiku. Sad se pred Sudom BiH našao Milorad Dodik koji nema veze sa stvaranjem Srpske jer znam gdje je bio u ratu. Sad mi treba da skočimo i da ga branimo, a znamo da on tu brani svoje milijarde. On ne brani ni čast, ni vlast, ni institucije, ni imovinu, jasna je Trivićeva.

Ona dodaje da sudbinu RS-a ne treba vezivati za suđenje Dodiku jer će RS, kako je rekla, postojati sve dok postoje ljudi koji u njoj žive.

- Dodikov budžet je veći od budžeta svih predsjednika država iz regiona, a to nam govori samo jedno, istakla je Trivić za BN TV.

- Previše se osilio i mislim da će mu to sve izaći na nos. To je šamar u lice narodu i to pokazuje ko je on. On je čovjek bez skrupula i bez ikakvog osjećaja za stvarnost, smatra predsjednica Narodnog fronta.

Ona ističe da se Srpska ni u čemu ne može porediti sa Srbijom, pa se tako ne mogu porediti ni politike i djelovanje dvojice predsjednika.

Ponašanje predsjednika Vučića je državničko, ocjenjuje ona. 

- Predsjednik Vučić u prvi plan stavlja život građana. Njemu su važni mir i stabilnost, a to privlači investitore u Srbiju. Mir i sigurnost su pretpostavke ekonomskog razvoja jer ako imate nestabilnost, onda najbolje ekonomsko rješenje ne pije vode. Tada nemate okvir u kojem ga provodite, nemate tu sliku, odnosno ram. To bi vam bilo kao da kažete slikaru da naslika najljepšu sliku, a niste mu obezbijedili ram, objašnjava Trivićeva.

Trivićeva je poručila da će na predstojećim izborima u Srbiji podržati listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" jer je ta politika mira i stabilnosti, kako je kazala, dobra za narod u Republici Srpskoj, ali i za čitav region.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.