25.12.2023. 17:44
0
Netanyahu ne daje ni najmanje nade: Rat u Gazi će trajati dugo, nećemo stati do pobjede
FOTO: Screenshot
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u ponedjeljak da je rat u Gazi daleko od završetka i odbacio ono što je nazvao lažnim medijskim nagađanjima da bi njegova vlada mogla obustaviti borbu protiv Hamasa u palestinskoj enklavi.

- Ne stajemo. Nastavljamo se boriti i intenzivirat ćemo borbe u nadolazećim danima, a borbe će trajati dugo i nisu blizu završetka - rekao je zastupnicima iz svoje stranke Likud, prenosi France 24.

Porodice talaca koje su uzeli militanti iz Gaze izviždali su u ponedjeljak izraelskog premijera Benjamina Netanyahua dok se obraćao parlamentu, obećavši da će zarobljenike vratiti kući, ali rekavši da je potrebno "više vremena".

Porodice su zahtijevale da se taoci vrate odmah, a Netanyahu je rekao da izraelske snage prvo moraju povećati vojni pritisak na vladare Hamasa u Gazi.

- Ne bismo mogli osigurati oslobađanje talaca bez vojnog pritiska - rekao je.

Netanyahu je rekao da je razgovarao s izraelskim komandantima na terenu koji su rekli da im treba "više vremena" da završe misiju.

- Nećemo stati do pobjede - rekao je Netanyahu.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.