17.1.2024. 16:20
0
Debevec i Mehmedagić ostaju u pritvoru još mjesec dana
Suspendovani predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić ostaju u pritvoru još mjesec dana, odlučio je Sud BiH.

Ročište za produženje pritvora održano je jučer. Tužilaštvo BiH je tražilo dva mjeseca pritvora, a odbrana određivanje mjera zabrane.

"Sud je 16.1.2024. u predmetu Ranko Debevec i dr., djelimično prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i donio rješenje kojim je osumnjičenima Ranku Debevcu i Osmanu Mehmedagiću produžen pritvor za najduže 1 (jedan) mjesec, odnosno do 16.02.2024. godine ili do nove odluke Suda Bosne i Hercegovine, iz razloga propisanih odredbom člana 132. stav 1. tačke b) ZKP BiH", rečeno nam je iz Suda.

Na jučerašnjem ročištu tužiteljica Bojana Jolović je kazala da imaju još svjedoka ispitati, ali da su do sada utvrdili da je uništeno 60 naloga za prisluškivanje.

Oni se sumnjiče za zloupotrebu položaja, odnosno nezakonito prisluškivanje sudija Suda BiH i pojedinih uposlenika Tužilaštva BiH.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.