17.1.2024. 20:13
1
SDA: Produžetak pritvora Mehmedagiću je nova potvrda pristrasnosti i političkog utjecaja na bh. pravosuđe
Odluka Suda Bosne i Hercegovine da produži mjere pritvora bivšem direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osmanu Mehmedagiću potvrđuje da bosanskohercegovačko pravosuđe radi po nalozima politike, a ne na osnovu zakona i dokaza, saopćila je SDA.

- Pravosuđe koje kontinuirano zatvara oči na rušenje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine i kukavički se povlači pred negatorima genocida i kršiteljima zakona, iživljava se nad patriotama koji su branili državu Bosnu i Hercegovinu od agresije, gradili njene institucije i štitili ih u postratnom periodu - naveli su iz SDA.

Kako dodaju, dok se po drugi put određuje pritvor Mehmedagiću da bi se opravdalo hapšenje izvršeno bez valjanih dokaza, isto to pravosuđe omogućava bijeg optuženim i osuđenim ratnim zločincima, odbija procesuirati funkcionere koji ruše Ustav, ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH, krše zakone i pri tome prijete onima koji brane državu politički montiranim procesima.

- Da je ovakvo pravosuđe samo batina u rukama secesionističkih politika dokazuje i prijetnja predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića da će Ramiz Salkić "završiti kao Mehmedagić i Debevec". Potpuno je jasno da je Mehmedagić kao direktor OSA-e godinama bio trn u oku sljedbenika politike UZP-a, što i sami potvrđuju svojim izjavama, te da je novi proces koji je pokrenut protiv njega samo nastavak obračuna sa bosanskohercegovačkim patriotama koji su dokazali sposobnost i spremnost da brane Bosnu i Hercegovinu. Bh. pravosuđe mora biti reformisano i ne smije biti u službi bilo kojih politika ili pojedinaca, što je danas očigledno slučaj - zaključuju.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.