19.1.2024. 8:00
1
Ko stoji iza gradnje novog velikog kompleksa u Sarajevu
FOTO: Screenshot/Youtube
U Sarajevu uskoro počinje gradnja još jednog stambeno-poslovnog kompleksa – nazvanog Novo Mojmilo.

Investitori su objavili da imaju sve dozvole za gradnju, dok pojedini građani, uglavnom putem foruma i društvenih mreža, negoduju zbog gubitka još jedne zelene površine u gradu.

Zgrade će biti izgrađene uz ulicu Safeta Hadžića, u naselju Mojmilo, uz samu trolejbusku stanicu, piše BiznisInfo.ba.

Projekat uključuje 2 velike lamele sa 119 apartmana i 119 parking mjesta u podzemnim garažama, koceptualni kafe restoran “Kilim”, teretanu te različite funkcionalne elemente prilagođene standardima savremene gradnje i energetske efikasnosti.

Veličine apartmana se kreću od 40 do 150 m2 . Projekat će imati i devet dvoetažnih apartmana kao i dva penthousea.

Početak radova je planiran krajem aprila odnosno početkom maja, a investitor tvrdi da ima izdatu urbanističku dozvolu te da je jedan broj apartmana već prodat ili rezervisan.

Investitor je kompanija MFC d.o.o. (Moussa Fattah Company d.o.o.), čije su djelatnosti ulaganja u nekretnine, realizacija projekata i širok dijapazon konsultantskih usluga.

Vlasnik kompanije, kako se da zaključiti iz naziva, je Moussa Fattah, za kojeg se navodi da je iskustvo sakupljao od 1996. godine kroz upravljanje brojnim kompanijama i komercijalnim projektima u Bosni i Hercegovini, te da je 2015. godine odlučio da osnuje MFC d.o.o. Sarajevo.

Drugi projekti u kojima se ova kompanija pojavljuje kao investitor su stambeni kompleks Oasis Villas na samoj obali rijeke Bosne, u naselju Osjek, koji predstavlja “vrlo ekskluzivnu jedinstvenu lokaciju za odmor i relaksaciju”. Kompleks čini 25 elegantnih drvenih vila, od kojih svaka ima svoj vrt.

Još jedan projekt je “Royal Terrace”, kompleks smješten na obali Jablaničkog jezera koji se sastoji od dva manja stambena objekta sa ukupno 12 apartmana. U brojnim drugim projektima, kao što su Sarajevo Waves ili River Walk na Ilidži, se pojavljuju kao konsultanti.

Iz kompanije, u svom opisu, navode da povezuju lokalne i regionalne kompanije u svim zemljama regiona sa međunarodnim i arapskim kompanijama, te da svojim konsultantskim uslugama MFC značajno mijenja investicijski profil BiH.

Prema našim podacima, kompanija je u 2022. godini imala ukupne prihode od oko 2 miliona KM i dobit od oko 114 hiljada maraka.

(Aldin B.)

Mojmilo
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.