6.2.2024. 17:10
2
Vulin: Ova generacija će ostvariti ujedinjenje, RS nema vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku
FOTO: POLITIČKI GLOBUS/YOUTUBE/SCREENSHOT
Bivši srbijanski ministar odbrane i bivši šef obavještajne agencije te države, Aleksandar Vulin, ponovo srčano zaziva stvaranje "srpskog sveta", u prijevodu velike Srbije.

Sve to notorni Vulin izrekao je na Pinku, televiziji sa nacionalnom koncesijom, koja se gleda i u drugim državama, pa i u Bosni i Hercegovini.

Vulin je tokom gostovanja po ko zna koji put ponovo otvoreno zazivao nove ratove i govorio o teritorijalnim pretenzijama na susjedne zemlje.

I dok to izgovara, s druge strane mikrofona sjedi bizarna i samodopadljiva nazovi novinarka - Jovana Jeremić i ne trepće.

Bulji Jovana u njega kao tele u šarena vrata dok Vulin sav važan i u ekstazi govori o "vekovnom snu da svi Srbi žive u jednoj državi, za koji se isplati i život položiti".

Sve to kaže onaj koji nije služio ni redovni vojni rok.

- Mene sankcije pogađaju u političkom, moralnom smislu, ne u ekonomskom. To i oni odlično znaju da od toga nema ništa. Ali, dobro, to je cijena koju treba platiti, i plaćam je, i neka je plaćam. Ali znate li vi kako je velika i važna borba koju vodim? Znate li vi šta je "srpski svet"? Znate li taj osjećaj da će u ovoj generaciji, u mojoj političkoj generaciji, doživjeti ujedinjenje srpskog naroda. Ono što Srbi maštaju od Karađorđa naovamo. To je ta veličina ove generacije, to je naša dužnost da ujedinom Srbe gdje god oni budu živjeli. Sankcije, pa to je mala cijena. Pa glava je mala cijena za tako nešto. Ja čvrsto vjerujem da će se to desiti, to je proces. Ujedinjenje je počelo. To se više ne može zadržati, to se ne može zaustaviti - kaže Vulin, na šta nazovi novinarka dodaje:

- Točak je pokrenut.



(Aldin B.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.