25.4.2024. 12:47
0
Patrušev obećao Vulinu: "Rusija će pokušati da spriječi usvajanje rezolucije o Srebrenici!"
FOTO: rse
Ruska Federacija neće podržati rezoluciju o Srebrenici koju Generalna skupština Ujedinjenih nacija planira da donese, izjavio je sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev u razgovoru sa Aleksandrom Vulinom u okviru 12. Međunarodnog sastanka visokih zvaničnika odgovornih za bezbjednosna pitanja u Sankt Peterburgu, prenosi Sputnjik.
Patrušev je poručio da će "Rusija iskoristiti svoj uticaj i ugled među slobodnim državama kako bi donošenje rezolucije bilo spriječeno".

On je okarakterisao kao "posebno licemjerstvo to što Njemačka predlaže rezoluciju o Srebrenici koja je odgovorna za najveći genocid u 20. vijeku", naglasivši da Ruska Federacija daje punu podršku Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i cjelovitosti.

Nikolaj Patrušev čestitao je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i očuvanje samostalne i nezavisne politike Srbije uprkos zapadnim pritiscima.

Patrušev je zahvalio Vulinu na svim naporima i doprinosu koje je uložio u razvoj saradnje srpskih i ruskih službi i izrazio uvjerenje da će sa Vulinom lično i u budućnosti nastaviti saradnju u oblasti bezbjednosti.

Vulin se na bezbjednosnoj konferenciji sastao i sa zamjenikom ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije Igorom Zubovom, koji je tokom razgovora istakao da Rusija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije.

General Zubov je naveo da su srpska i ruska policija zajedničkim snagama zabilježile izuzetne i značajne rezultate u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, sajber kriminala, kao i u borbi protiv trgovine narkoticima u periodu kada je Aleksandar Vulin obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, te da je ponosan na zajedničku saradnju i uspjehe srpske i ruske policije.

On je izrazio uvjerenje da će nastaviti saradnju sa Aleksandrom Vulinom u oblasti bezbjednosti.

Aleksandar Vulin je, takođe, imao razgovore i sa visokim rukovodiocima Federalne bezbjednosne službe Ruske Federacije, čiji je direktor general armije Aleksandar Bortnikov ranije odlikovao Vulina visokim odlikovanjem - Ordenom za izuzetan profesionalizam i doprinos saradnji srpske i ruske službe.

Bivši ministar unutrašnjih poslova i nekadašnji šef BIA prisustvuje bezbjednosnoj konferenciji na lični poziv sekretara Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaja Patruševa.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.