7.2.2024. 18:39
0
Mašić: Dodikova ucjena dokazuje da je u stanju napraviti taocima sve građane naše zemlje
Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, oštro je reagirao na izjave predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika koja se odnosi na strane sudije u Ustavnom sudu BiH.

"Odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine možeš samo sanjati Milorade, jednako kao i nezavisnu RS. Tvoja ucjena dokazuje da si u stanju napraviti taocima sve građane naše zemlje zbog svoje sulude politike koja se isključivo svodi na pokušaj izbjegavanja zatvora", napisao je Mašić na društvenoj mreži X.

Dodik je ranije izjavio da će podržati evropske zakone u državnom parlamentu samo ako sve vladajuće stranke prihvate odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

"U okviru toga se nalazi nekoliko važnih tema. Jedan je zakon o Ustavnom sudu, koji smo dogovorili i da ukoliko i to možemo da uredimo i da se sve dogovorimo da nema stranaca u političkom sistemu BiH, mi imamo evropski put.

Ako to ne možemo da dogovorimo, nećemo se dogovoriti ni oko Suda, ni oko zakona o pranju novca, zakona o sukobu interesa", kazao je Dodik.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.