18.2.2024. 16:04
0
Domaći gigant u novoj velikoj investiciji, mijenjat će izgled grada
FOTO: opstinaprnjavor.net
Zemljište na kojem se trenutno nalazi dio buvlje pijace u Prnjavoru uskoro bi trebalo da dobije sasvim novi izgled, kao i cijeli kvart. Projektom je, naime, planirana rekonstrukcija i uređenje cijelog prostora.

Iza svega stoji jedna od vodećih domaćih kompanija iz oblasti maloprodaje i proizvodnje Leburić komerc, piše BiznisInfo.ba. Riječ je o kompaniji koja investira na području cijele BiH, a između ostalog gradi i najveći retail park u Krajini – Bišće park u Bihaću.

Novi projekt u Prnjavoru će podrazumijevati uređenje štandova za postojeće izlagače, izgradnju parking prostora, asfaltiranje ulice te gradnju marketa preduzeća Leburić komerc.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš je na Skupštini grada poručio da će samim tim doći do rasterećnja saobraćaja u ovom dijelu grada. On je pojasnio da su donijeli odluku da se jedan dio tog zemljišta proda preduzeću Leburić komerc koje će na tom mjestu da izgradi market.

– Ono što će lokalna zajednica zajedno s njima da uradi jeste da tamo riješi pitanje odvodnje, riješimo pitanje asfaltiranja same ulice i naravno parking prostora. A onda ćemo od sredstava koje ćemo dobiti prodajom ovog zemljišta urediti parcele i štandove ljudima koji dole rade – pojasnio je Tomaš na sjednici koja je održana ove sedmice.

Kako piše BiznisInfo.ba, Leburić komerc je kompanija u velikom usponu. Prošlu godinu obilježio im je rast prihoda, dobro poslovanje i novi projekti.

U sektoru maloprodaje, kako su ranije kazali, otvaraju dva nova Fortuna marketa na lokacijama u Doboju i Bihića, dok u Srpcu proširuju postojeću poslovnicu i prelaze u novoizgrađeni objekat.

Leburić komerc, zajedno s firmom “Petrol-P” Bihać, stoji iza projekta Bišće Park u Bihaću. Riječ je o retail parku koji je u izgradnji, a koji bi trebao biti jedan od najsavremenijih u BiH.

Također, ova firma gradi i tržni centar u Laktašima, kao svoj novi distributivno-logistički centar u Prnjavoru. Broj zaposlenih u ovom privrednom gigantu dostigao je skoro 1.000.

Osnovana početkom devedesetih godina kao mali porodični posao, kompanija Leburić komerc postala je jedna od vodećih prodajnih centara za veleprodaju i maloprodaju na tržištu BiH.

Osim uvoza i distribucije stranih i regionalnih brendova, Leburić komerc se bavi i proizvodnjom i prodajom vlastitih robnih brendova, kao što su Apetito, Fortuna, Pasta Domestica, Marea i druge.

Prnjavor
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.