20.2.2024. 11:57
1
Ivana Marić se iznervirala zbog duga od 20 KM iz 2016. godine: "Jel' ovo znači da će mi zaplijeniti imovinu? Da spremim tri komada putera ili bocu vina"
Analitičarka Ivana Marić objavila je situaciju s kojom su se vjerovatno mnogi susreli u Bosni i Hercegovini.

Naime, stiglo joj je rješenje o dugovanju iz 2016. godine od Elektroprivrede BiH, gdje troškovi tražioca iznose 20 KM.

Nažalost, zbog ovakvih situacija koje nisu rijetke mnogi u našoj zemlji čuvaju potvrdu da je račun plaćen i godinama nakon što je uplaćen, jer se dešava da naknadno dođe dug na naplatu iz neke godine i kako je to moguće nikome nikad nije jasno.

“Sva nesposobnost i tromost javnih kompanija i pravosuđa u jednom primjeru. Dobijem rješenje o izvršenju za 20 KM prema sudskoj presudi iz 2016. godine zbog duga prema JP Elektroprivredi od 7,42 KM iz 2011. godine, koji sam ja kao platila 2014. godine, ali nisam platila kamate.

A ja pojma nemam ni da sam dug imala ni da sam ga platila, a ni da su me ikada o tome obavijestili. Da paradoks bude još veći ja na tom računu za stuju imam 25 KM pretplate jer mi je mrsko svaki mjesec plaćati račune pa uplatim akontaciju.

Dvoumim se da li da to platim ili da uložim prigovor pa da se tužimo još 10 godina radi kamate od 20 KM na dug o kojem pojma nisam imala? I jel’ ovo izvršenje znači da će doći da mi zaplijene imovinu vrijednosti 20 KM? Da pripremim recimo tri komada putera ili bocu vina?”, napisala je Marić na svom Twitter nalogu.


(Ajdin B.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.