27.2.2024. 21:28
0
Mirsad Hadžikadić o sastanku u Mostaru: Dodik i Čović vode show. Da li će javnost uopće imati priliku da vidi prijedloge zakona prije nego što se oni usvoje i odrede našu dalju sudbinu?
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikad komentirao je današnji sastanak koalicinih partnera na državnom nivou, nakon kojeg su lideri SNSD-a, HDZ-a i "Trojke" saopćili da nisu postigli dogovor, ali da se nastavljaju dogovarati.

- Na skoro preslikanom sastanku državne koalicije od prije nekoliko sedmica ništa novo. Dogovorili se da su opredijeljeni da nastave da se dogovaraju u atmosferi kompromisa. Dodik i Čović vode show.

Po svemu što su govorili, čini mi se da će se taj kompromis sastojati u sljedećem: Ustavni sud će biti žrtva u aprilu, kao i Izborni zakon! - naveo je Hadžikadić na društvenim mrežama.

Dodao je kako se "nadaju da će Dodikova i Čovićeva rješenja lakše proći kad se otvore pregovori".

- Da li će javnost uopće imati priliku da vidi prijedloge zakona prije nego što se oni usvoje i odrede našu dalju sudbinu? Da li mi uopće imamo Parlamentarnu skupštinu i zastupnike, ili samo dizače ruku koji glasaju kako njihovi šefovi stranaka odrede? - upitao je Hadžikadić.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.