2.3.2024. 13:44
0
Firma u srcu BiH proizvodi dijelove za bolide Formule 1
FOTO: biznisinfo.ba
Firma Trendy iz Novog Travnika je širom starog kontinenta poznata zbog izrade pojedinačnih serijskih metalnih dijelova.

Ova kompanija, kojom rukovode mladi ljudi, zapošljava više od 50 radnika i svoje proizvode izvoze u različite dijelove Evrope. Komponente koji nastaju u Novom Travniku koriste i proizvođači bolida za F1.

Inače, kompanija je izrasla iz malog porodičnog biznisa osnovanog davne 1982. godine, koji se bavio uslugama mašinske obrade metala. Tek 2004. godine firma izrasta u metaloprerađivačko preduzeće.

Dugogodišnjim djelovanjem, ugledom i tradicijom nudi potpunu uslugu mašinske obrade metala. Osluškujući potrebe tržišta i ulaganjem u vlastiti pogon, Trendy d.o.o. danas posjeduje vlastitu proizvodnu halu sa raznovrsnim mašinskim parkom za obradu metala, koju čini preko 10 CNC mašina za sve vrste obrade metala, piše BiznisInfo.ba.

Nalaze se u krugu nekadašnje tvornice “Bratstvo”, na adresi Mehmeda Spahe 1. Firma Trendy d.o.o. je 100 posto izvozno orijentirana kompanija, koja svoje proizvode plasira na tržišta EU, pri čemu dominira izvoz u Njemačku.

Ovu kompaniju nedavno je posjetio načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo. Prilikom posjete između ostalog načelnika su upoznali s njihovom vizijom zdravog poslovnog okruženja, ali i planovima za širenje i povećanje poslovanja.

– Ono što Općina može uraditi jeste stvoriti i poboljšati trenutne uvjete u vidu jačanja infrastrukture, jačanje krucijalnih elemenata za odvijanje života. Radnik ne može biti sretan na radnom mjestu, ako nije sretan u okolini u kojoj živi, što danas imamo na sceni širom BiH, a mi se to trudimo mijenjati – istaknuo je načelnik Dujo tokom posjete.

Dodao je da mu je drago vidjeti da privrednici to prepoznaju, “jer ipak je to sinergija i jedni smo drugima itekako značajni”.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.