14.3.2024. 22:48
0
Stoltenberg: NATO nastavio snažan politički dijalog i praktičnu saradnju s BiH
FOTO: Screenshot
NATO je sa Bosnom i Hercegovinom nastavio snažan politički dijalog i praktičnu saradnju, dok sa Srbijom održava politički dijalog na visokom nivou s ciljem rješavanja pitanja od ključnog značaja za regionalnu sigurnost, poručio je to u svom Godišnjem izvještaju za 2023. godinu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Podsjetio i da je u novembru posjetio Bosnu i Hercegovinu. Prema njegovim riječima, posjeta je prenijela snažan signal trajne posvećenosti NATO-a miru i stabilnosti na Balkanu, u pozadini složenog regionalnog i globalnog sigurnosnog okruženja.

Stoltenberg se u dijelovima Izveštaja, koji se odnose na rad KFOR-a i angažman i saradnju Alijanse na Balkanu, osvrnuo na dijalog Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, navodeći da  predstavlja glavnu platformu za pronalaženje rješenja.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.