17.3.2024. 20:40
0
Dodikov savjetnik: Gotovo je sigurno da će Sud BiH izreći Dodiku zatvorsku kaznu
Nenad Kecmanović, jedan od najvažnijih savjetnika Milorada Dodika, predviđa najvjerovatniji ishod suđenja predsjedniku RS u Sarajevu.

Kecmanović je uvjeren da će njegov šef biti proglašen krivim i da će ga Sud BiH poslati u zatvor.

Sasvim realno - Da li je moguće da će Dodik biti osuđen na kraju procesa u muslimanskom Sarajevu koji je planiran za april?“ – zabrinuto vrte glavom Srbi sa nevjericom da će Zapad ipak baš ići dotle”.

- Ne samo da je moguće nego je i sasvim realno, štaviše gotovo sigurno. Uostalom, možete li da zamislite da će sudija, koja je tokom građanskog rata ubijala Dodikove saborce, pa bi i njega da joj se našao na puškometu, donijeti oslobađajuću presudu, i to u Sudu BiH čiji je predsjednik netom uhapšen "zbog korupcije".

"Bista ili ulica kao zahvala" On je siguran kako se Dodik ni a koji način ne može izvuči bez osuđujuće presude, jer bi svaki drugi ishod, osim Dodikovog zatvora, bio "šamar Schmidtu, Murphyju, Jamesu O'Brienu i svoj toj bulumenti kojoj bi zbog zabrane javnog djelovanja Dodiku pripala vječna slava i hvala u Bosni".

- Zbog zasluge što su dohakali "jedinom uzroku svih neuspjeha kolektivnog Zapada u Bosni" i Bošnjake lišili velikog belaja, dobili bi ziher bistu ili ulicu na Baščaršiji, kao što su je za zasluge protiv srpskog naroda dobili Genšer i Galbrajt u Hrvatskoj ili Klark i Olbrajtova na Kosovu - naveo je Kecmanović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.