5.2.2024. 17:17
0
Pogledajte trenutak kada je šokirani Dodik vidio sutkinju Uzunović pa pitao "Ko ste Vi?":
U Sudu BiH danas je konačno pročitana optužnica predsjedniku RS Miloradu Dodiku za neprovođenje odluka visokog predstavnika.

Odbrana Milorada Dodika je tražila izuzeće sutkinje Sene Uzunović, koja je zamijenila Mirsada Striku, zbog pristrasnosti.

Kada je predsjednik RS vidio sutkinju Uzunović u sudnici, pitao je:

- Ko ste Vi?



Prijedlog za izuzeće će biti upućen predsjednici Suda BiH i na Općoj sjednici će se razmotriti.

Prije čitanja optužnice, branilac Milorada Dodika, advokat Goran Bubić je izjavio da se ne može suditi čovjeku u odsutnosti s obzirom na to da je u odnosu na Miloša Lukića izdvojen postupak.

Tužiteljica Gordana Bosiljčić na kraju je, ipak, pročitala optužnicu u dijelu koji se odnosi samo na Milorada Dodika. Dok je ona čitala optužnicu, publika je počela da dobacuje te je sutkinja naredila da se isprazni sudnica i postavi zastor koji odvaja sudnicu od publike.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.