25.3.2024. 11:13
0
Uhapšena Banjalučanka koja se četiri godine predstavljala kao inspektorica SIPA i MUP-a RS
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prijavili su tužilaštvu Banjalučanku M.B., koju terete da se godinama u Banjaluci lažno predstavljala kao inspektorica SIPA.

Naime, službenici SIPA podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.B., zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela lažno predstavljanje.

"Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim osobama u javnim organima na području Banjaluke predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije u namjeri pogodovanja trećim osobama u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi", navode iz SIPA.

Takođe, prikupljena su i saznanja da se u posljednje četiri godine na području Banjaluke za sada neutvrđenom broju osoba iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, kao i ovlaštena službena osoba Ministarstva unutrašnjih poslova Rs te da navedene radnje i dalje čini.

"U vezi sa navedenim pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje sumnjaju da im se prijavljena ženska osoba i/ili bilo koja druga osoba lažno predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, da navedeno prijave lično dolaskom u prostorije Regionane kancelarije Banjaluka ili putem kontakt telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te procesuiranja istih", dodaju iz SIPA-e.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.