16.2.2024. 13:27
0
Otkriveno zbog čega je stranca SIPA uhapsila u BiH: Pokušao bivšu suprugu ubiti sjekirom u Njemačkoj. Porijeklom je iz Albanije
Četdesetšestogodišnji muškarac, kojeg su danas u Tomislavgradu uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po međunarodnoj Interpolovoj potjernici, uhapšen je zbog svirepog pokušaja ubistva bivše supruge u Njemačkoj, pišu nezvanično lokalni mediji.

Prema prvim informacijama, sve se odigralo u srijedu u Ober-Ramstadtu kod Darmstadta, a Bosanac je nakon zločina pobjegao sa mjesta događaja automobilom.

Portparol policijskog štaba Južnog Hesena u Darmštatu ranije je rekao za njemačke medije da je žena teško povrijeđena.

Bh. nadležne institucije već su obavijestile kolege iz Njemačke o hapšenju osumnjičenog. 

Uz zahtjev za pravnu pomoć od strane javnog tužilaštva u Darmstadtu, sada bi trebalo pokrenuti izručenje 46-godišnjaka Njemačkoj. Povrijeđena žena se navodno još uvijek nalazi na bolničkom liječenju, ali je u stabilnom stanju.

Napad sjekirom, koji se dogodio na putu do škole u Ober-Ramstadtu, ostavio je veliku zabrinutost na tamošnje lokalno stanovništvo. 

Kako prenose njemački mediji, teško povrijeđena žena je glasno vrisnula u pomoć. Svjedokinja je prijavila policiji da je vidjela da je počinilac pio pivo te da je prvo ženu udario razbijenom flašom. Muškarac koji je povrijeđenoj ženi ukazao prvu pomoć prijavio je da je muškarac potom udario ženu sjekirom u vrat.

Ranije su iz SIPA-e saopććili da je međunarodnu potjernicu raspisao NCB Interpol Republike Njemačke s ciljem hapšenja i izručenja osumnjičenog Njemačkoj radi krivičnog gonjenja za krivično djelo - pokušaj ubistva. 

Podsjetimo, na osnovu operativnih saznanja pripadnici SIPA-e - Operativni tim Fast, locirali su muškarca na području Tomislavgrada nakon čega je uslijedilo hapšenje i privođenje u prostorije SIPA-e. 

Haopšenje je realizovano u saradnji sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Livanjskog kantona, naveli su iz SIPA-e. 

U saopćenju SIPA-e su naveli da će uhapšena osoba u zakonskom roku biti predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Kako bh. mediji nezvanično saznaju, uhapšeni je porijeklom iz Albanije.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.