27.3.2024. 12:48
0
Nakon kritika iz EU na račun Schmidta, stigla podrška iz Njemačke:"Nametanje je bilo neizbježno"
Diplomatska podrška visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu stigla je i iz Njemačke.

Podsjetimo, sinoć su mu podršku za nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona dale ambasade SAD i Velike Britanije dok je iz EU stigla kritika.

Njemačka ambasada je ipak pohvalila potez Schmidta.

"Važno je osigurati da izbori budu slobodni i pošteni. Ambasada Njemačke izražava žaljenje što je bilo neizbježno da OHR unaprijedi ključne aspekte izbornog integriteta u BiH u skladu sa standardima EU/OESS-a. Ambasada Njemačke pozdravlja činjenicu da bosanskohercegovačke stranke do 19. aprila imaju priliku dogovoriti daljnje bitne elemente paketa integriteta. Puna podrška ovakvom pristupu OHR-a", navedeno je u poruci ambasadora Thomasa Fitschena.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.