27.3.2024. 15:20
5
Nihad Aličković polijepio plakate po izlogu pekare "Manja" u Sarajevu
Nakon što je inspekcija potvrdila da je u Manjinom junećem bureku pronađen svinjski protein reagovao je i predsjednik AntiDayton pokreta u BiH Nihad Aličković koji je prvi pokrenuo bojkot kupovine u ovoj pekari, piše Crna-Hronika.

Naime, u junećem bureku kojeg na tržište plasira pekara Manja, odnosno Krajina Klas, pronađen je svinjski DNK i svinjski protein. 

Nihad Aličković je danas na poslovnice pekare Manja u Sarajevu polijepio fotografije koje pozivaju i dalje na bojkot. 

‼️‼️KONAČNO: LABARATORIJSKI NALAZI DOKAZUJU POSTOJANJE SVINJSKOG GENA U MANJINIM PROIZVODIMA‼️‼️

Konačno se konkretno uradila analiza i dokazalo se u dva navrata da je u Manjinim proizvodima prisutan SVINJSKI GEN!

To dovoljno govori o tome da ova pekara i njeni proizvodi nemaju šta da traže u Sarajevu ali i na policama Bingo i drugih marketa.

Ovo su nalazi stručnjaka Labaratorije koje se akreditovano bave utvrđivanjem postojanja životinjskih gena u određenoj prehrani koja dolazi na naše police. U ovom slučaju labaratorija koja u Evropskoj Uniji ima akteditovane mogućnosti da istraži ovakav jedan zahtjevan posao, dostavila je rezultat koji je POZITIVAN na svinjski gen.

Nema apsolutno rasprave dalje. Ovo je isključivo kršenje raznih načela i principa poslovanja s prehranom. Ovo su laži i potvore koje građane čine nesigurnim u sve ostalo. Ipak inicijativa da se istraži prisutnost u proizvodima Manja pekare ulijeva nadu da postoje institucije koje rade adekvatno svoj posao i brinu o građanima i o onome šta oni jedu i unose u svoj organizam.

Saša Trivić može hladno da se pakuje iz Sarajeva i nastavi prodavati svinjski gen po Banja Luci i Doboju i Derventi ako tamo to neko želi da konzumira. S obzirom na prekršeni zakon o iskrenosti prema građanima očekujemo ogromne sankcije koje će narjerati Sašu Trivića da sa svojim pekarama napusti Sarajevo.

Apsolutno je ne bitno šta će nakon ovih labaratorijskih nalaza izjaviti Saša Trivić. On kao vlasnik zasigurno je bio upoznat sa izuzimanjem uzoraka nad kojima su rađeni testovi. S tim u vezi znao je i kakav će rezultat biti.

Ovdje više nema mjesta “rekla-kazala” što je bio slučaj nakon nekoliko izjava bivših uposlenica navedenog vlasnika. Sada je stvar potpuno jasna i potvrđena labaratorisjki i na zatvaranju ovih pekara se ne smije stati.

S obzirom da informacija o rezultatima neće nažalost doći do svih građana BiH, posebno onih koji ne jedu proizvode svinjskog porijekla, pozivamo sve MARKETE Bingo, Konzum, i sve druge koji u svojoj ponudi imaju Manja proizvode da MOMENTALNO prekinu saradnju sa navedenom firmom “Krajina Klas” i pokažu lojalnost i ozbiljnost u svom poslovanju i nenarušavaju povjerenje građana koji su im odani kao potrošači!

HVALA, DOVIĐENJA I PRIJATNO!, napisao je Aličković. 

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.