26.5.2024. 12:45
1
Bursać: Dodik se zbog Rusa boji, Amerika mu je jasno rekla da ukoliko nastavi nestat će RS!
Novinar Dragan Bursać za Face televiziju je rekao da je Milorad Dodik, blago rečeno stalni generator neprijatnosti, a grubi rečeno predratnih dešavanja.

- Takav je ugovor sa Rusima, iz tog ugovora se ne izlazi besplatno. Ako ste vidjeli, on zadatke ne izvršava, pa posjećuje Putina. On je sada u poziciji da podnosi raport u Moskvi, tajkunima i Putinu - rekao je.

Rekao je da je Dodik suspendovao Ustav BiH na 49% teritorije države.

- Međutim, dobio je prvu pravu šamarčinu od SAD-a. Kada dobijete diplomatski šamar od SAD-a, onda se povuče ručna kočnica i dobije se prvi žuti karton. Taj šamar je slijedio i od Londona i Brisela. Jednom riječju, Amerika je rekla: Ukoliko Dodik nastavi, nestat će entitet RS.

Upitan da prokomentariše da izjava Ambasade SAD nije stav Vašingtona, nego muslimana koji rade u pres centru, on je kazao da su to odgovori razmaženog djeteta.

- Kada razmaženo dijete ne može dobiti sve što je dobilo i kada shvati da ima jačih od njega na košarkaškom terenu, daje takve odgovore. Sjetit ćemo se Milorada Dodika i njegovih odgovora kako će mu biti ukinute sankcije kada dođe Trampova administracija. Trampova je došla i otišla, došla je Bajdenova, a i vjerovatno će i njegova otići. Svima njima stoje američke sankcije - naveo je.

Ističe da je važno to što su naveli da entiteti nsisu vječni.

- Znate kako kažu, baba dala dinar da uđe u kolo a sad bi dala dva ili sto da izađe iz kola. Mislim da se iz ruskog kola, u kojem je Dodik, ne izlazi besplatno. Tu su Rusi jako nemilosrdni, nema nazad. Vidjeli ste kako padaju avioni. Imali ste popis od šezdeset-sedamdeset ljudi bliskih ruskom vrhu, koji nisu baš poslušali patuljastog cara iz Kremlja, pa su svi završili trovanjem, padom sa desetog sprata, saobraćajnom nesrećom… Mislim da se Dodik itekako zamislio nad svojom glavom.

(Sead M.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.