13.6.2024. 12:50
1
Građani se žale - Radovi ispred stadiona Grbavica više od godinu dana stoje nedovršeni: Ko je odgovoran?
FOTO: Instagram/crnahronikabih
Prije nekog vremena, na Instagram stranici Crna Hronika pojavile su se fotografije ispred stadiona Grbavica koje ukazuju na ruglo koje je ostavljeno nakon što su vršene popravke na vodovodnoj mreži.

Građani Novom Sarajevu, a i sami navijači FK Željezničara, nezadovoljni su ovim stanjem. Ovaj prostor je veoma prometan tokom odigravanja utakmica FK Željezničar, a pored toga, tu se nalazi mnogo poslovnih prostora.

Više od godinu dana je prošlo od radova na vodovodnoj mreži, a nakon završetka radova samo je izvršeno posipanje pijeska, i tako je ostavljeno do današnjeg dana. To je dovelo do toga da se stvore brojne rupe zbog čestog prolaska automobila tom cestom, a i zbog čestih padavina ulica bude poplavljena.

Zbog toga smo prvo kontaktirali ViK, s pitanjem zašto, nakon toliko vremena, nije došlo do asfaltiranja ovog područja nakon završetka radova na vodovodnoj mreži.

Od njih smo dobili odgovor da obaveza ViK-a nije bila asfaltiranje iskopa, te radove bi trebala realizirati Općina Novo Sarajevo.

Nakon ovog odgovora, poslali smo upit na adresu Općine Novo Sarajevo sa istim pitanjem, gdje smo naveli da su iz ViK-a odgovorili kako bi ove radove trebala realizirati Općina Novo Sarajevo.

Iz Općine Novo Sarajevo su odgovorili na naš upit te njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Na osnovu Sporazuma između Kabineta premijera Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo, Općina je putem Službe za investicije i zaštitu okoliša zaključila sa FK „Željezničar“ ugovor o finansiranju tekućeg održavanja vodovodnih instalacija FK „Željezničar“.

Predmetni ugovor je FK Željezničar dalje realizovao sa KJKP „Vodovod i Kanalizacija“, ali istim  nije bilo obuhvaćeno saniranje i asfaltiranje prokopanih površina nakon završetka ugovorenih radova. Saniranje prokopanih površina trebalo je biti predmet nekog drugog ugovora ili sporazuma ili u krajnjem slučaju obaveza FK Željezničar obzirom da se radi o površini koja je u vlasništvu Kluba, odnosno navedena površina nije javna površina iz nadležnosti Općine.

Budući da se radi o prokopu koji predstavlja problem našim sugrađanima, Općina je u više navrata kontaktirala Upravu FK „Željezničar“, a prema posljednjim informacijama isti su preuzeli obavezu da o svom trošku izvrše sanaciju navedenog prokopa na tehnički ispravan i adekvatan način u što kraćem roku"
, odgovorili su nam iz Općine Novo Sarajevo.

Nakon njihovog odgovora, poslali smo upit na adresu FK Željezničar, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor. Sve u svemu, nadamo se da će se što prije početi rješavati ovaj problem kako bi svi bili zadovoljni.

(Aldin B.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.