30.6.2024. 18:17
0
Dodik o svađi Lagumdžije i Konakovića: Sukob dva "privatnika" zbog ličnih interesa
FOTO: n1
Predsjednik RS Milorad Dodik je komentarisao sukob koji je nastao između ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića i šefa Misije BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžije.

Dodik se osvrnuo na djelovanje Konakovića, kao i Lagumdžije u svojoj objavi na društvenim mrežama. 

- Lagumdžiji se osladilo da krši Ustav, zakone, procedure. On se ponaša kao privatni ambasador, a Dino kao privatni ministar. Danas svjedočimo sukobu dva "privatnika" zbog privatnih interesa. Dok čitamo kako Dino i Zlatko "planiraju" komemoraciju u Njujorku, Dejtonski sporazum tiho plače u ćošku: "A ja sam mislio da sam ja bio komplikovan" - rekao je Dodik.

Predsjednik manjeg bh. entiteta je poručio da se "sav besmisao bošnjačke elite i slabost BiH može vidjeti u prepiskama".

- Nije problem ministru vanjskih poslova kada Zlatko Lagumdžija na svoju ruku čitavu državu okrene naopačke, gazeći svako slovo Ustava i zakona, da bi se na kraju obruka u Generalnoj skupštini UN-a, ali je zato veliki problem kada ministar ne zna koja je sala rezervisana, koja je voda kupljena, koji je dress code i zašto on nije glavni govornik - ističe Dodik.

Na kraju, dotakao se američkog ambasadora Majkla Marfija. 

- I baš zato što su poslušnici kojekakvih geopolitičkih interesa, zagledaniji su u čizme Majkla Marfija, nego u Ustav i Dejtonski sporazum. Tim čizmama u koje su zaljubljeni brutalno je pogažena svaka procedura, a bez procedura ne znam kako da riješe tu zavrzlamu u vezi s komemoracijom - zaključio je Dodik.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.