2.7.2024. 14:00
1
Uspjeh ljekara UKC Banja Luka: Izveli operaciju dosad nezabilježenu u svjetskoj medicinskoj literaturi
FOTO: ukc rs
Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske saopćili su da je njihov tim ljekara uspješno izveo operaciju koja do sada nije zabilježena u svjetskoj medicinskoj literaturi.

Kako je saopćeno iz UKC-a RS, pacijent iz bolnice u Doboju uspješno je operisan u Klinici za vaskularnu hirurgiju UKC-a RS nakon dijagnostike koja je ukazala na mobilnu promjenu u trbušnoj šupljini.

- Posebnost ovog slučaja leži u činjenici da se aneurizma nalazila između sredine stomaka i donjeg kvadranta stomaka, što do sada nije zabilježeno u svjetskoj medicinskoj literaturi - naveli su iz UKC-a RS.

Ovaj rijedak i složen medicinski zahvat predstavlja značajan uspjeh za tim ljekara i cijelu zdravstvenu ustanovu.

Više informacija o samoj operaciji bit će saopćeno sutra na press konferenciji koja će se održati u 11 sati u Banjoj Luci.

UKC RS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.