14.6.2024. 14:17
0
Suljagić objavio detalje slučaja: "MUP RS pokušava zataškati krivično djelo"
FOTO: N1
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić bit će saslušan u Policijskoj upravi Zvornik u srijedu, 19. juna, u svojstvu osumnjičenog.

Suljagić će, kako su saopćili, "biti saslušan u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS, jer je osumnjičen da je 31. maja počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti kada je telefonom upućivao prijetnje pomoćniku načelnika Policijske uprave Zvornik Adisu Cibraliću".

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u predmetnom slučaju postupaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koje je formiralo predmet protiv Suljagića zbog ugrožavanja bezbjednosti policijskog službenika, dodali su. Predmet je formiran u ponedjeljak, 10. juna, po obavještenju Policijske uprave Zvornik.

Suljagić je jučer bio u Policijskoj upravi Zvornik, ali nije saslušan bez prisustva advokata.

Suljagić se upravo oglasio na društvenim mrežama ovim povodom, a iz njegove izjave jasno je da MUP entiteta RS pokušava zataškati slučaj lažnim prijavljivanjem Suljagića. Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

"Sada činjenice. Policijski službenik PU Zvornik Adis Cibralić je 31. maja ove godine telefonom, neovlašteno i kršeći zakon, u dosluhu ili dogovoru sa meni nepoznatim osobama, kontaktirao službenika Memorijalnog centra Srebrenica (MCS) i postavljao mu pitanja koja se tiču moje sigurnosti i o tome da li je i kada davao izjave o posljednjim prijetnjama koje su mi upućene i kojima je svjedočio on i još dvoje članova Upravnog odbora.

Odlukom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, nažalost, imam policijsku zaštitu jer je procjena nadležnih agencija za provođenje zakona da je moja sigurnost ugrožena zbog posla koji obavljam kao direktor Memorijalnog centra Srebrenica. Pošto sam nezakonito postupanje službenika Cibralića shvatio kao čin ugrožavanja sigurnosti, odmah sam o tome obavijestio DKPT koja je sačinila službenu zabilješku i proslijedila je na dalje postupanje OSA-i, SIPA-i MUP Rs.

Očigledno je da lažnom prijavom MUP Rs pokušava zataškati krivično djelo ugrožavanja sigurnosti štićenog lica od strane njihovog službenika. O svemu više iduće sedmice."

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.