19.6.2024. 14:23
1
Suljagić ispitan u policiji u Zvorniku: "Ovo je aparthejd"
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica danas je saslušan u sjedištu PU Zvornik u prisustvu advokata zbog navodnog "ugrožavanja sigurnosti" pomoćnika načelnika Policijske uprave Zvornik Adisa Cibralića.

Nakon saslušanja Suljagić se oglasio na platformi X.

"Danas sam saslušan u sjedištu zvorničke policije zbog navoda da sam pozvao policajca i rekao: “Prijetim vam”. Ove optužbe su potpuno lažne.

Pravi razlog za ovo ispitivanje je taj što sam kontaktirao policajca da se raspitam zašto zove moje osoblje i postavlja pitanja o mojoj sigurnosti u okviru nezvanične istrage.

Policiji sam također dostavio dokaze koji sugerišu ko bi mogao stajati iza ove privatne istrage koja ugrožava moju sigurnost.

Ova situacija je primjer uslova nalik aparthejdu koje nesrpsko stanovništvo pod vlašću Banja Luke svakodnevno trpi", poručio je Suljagić.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini formiralo je predmet protiv Suljagića zbog "ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika 10. juna, po obavještenju Policijske uprave Zvornik".

(Erna H.) 

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.