24.6.2024. 10:05
0
Vulić govorila za ruske medije - Napala Britance i hvalila se srpskim dobrovoljcima: "Marširaju u Z majicama"
FOTO: n1
- Važno je zapamtiti da su Srbi strateški saveznik Rusije i bratski narod, koji odbija da se pridruži sankcijama protiv "ruskog svijeta", uprkos kolosalnom pritisku SAD i EU, piše Gazeta.ru.

- Stoga nije slučajno što se u britanskom izdanju The Financial Times pojavila još jedna provokativna publikacija da Srbija "tiho povećava prodaju municije Zapadu, što na kraju jača odbrambenu sposobnost Ukrajine". Svrha "nabijanja" ovih informacija je stvaranje nepoverenja između Moskve i Beograda i izazivanje napetosti u bilateralnim odnosima, navodi ruska Gazeta.

Situaciju sa promocijom u anglosaksonskim medijima teme nabavke naoružanja i vojne opreme iz BiH i Srbije u intervjuu za rusku  prokomentarisala je poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Sanja Vulić.


- Kada pomenemo Gandijevu izjavu: ako vidite dve male ribe kako se bore na dnu mora, pogledate okolo i vidite Engleza u blizini", onda mi Srbi dobro znamo o čemu govorimo, rekla je Vulić.

Istakla je da se "anglosaksonska propaganda, kao i brutalni rad obavještajnih službi na Balkanu, nažalost, osjeća veoma dugo i sa izuzetno negativnim posledicama po nas".

- Dakle, nema ničeg novog u tome što London uporno pokušava da potkopavaju odnose između Srba i Rusa, posebno u sadašnjem veoma osjetljivom periodu istrajnosti srpske podrške Vladimiru Putinu i SVO među rukovodstvom i posebno narodom su postali trn u očima vještih Anglosaksonaca, koji su tvorci zla i nereda, rekla je Vulić, prenosi RTRS.

Navela je da su su Britanci u pokušaju da pronađu slabu tačku iskoristili činjenicu koja je, ipak, imala realnu osnovu.

Odakle oružje i municija iz Srbije i BiH u Ukrajini?

- Tačno je da je oružje sa srpskim oznakama u rukama ukrajinskih oružanih snaga ubijalo svoje drugove na frontu. Vojnik će proklinjati Srbiju i Srbe kada je pročitao na ostacima rudnika na kome je dignuta u vazduh, čiji je sin poginuo, proklinjaće lažno bratstvo. Krajnji cilj ove propagande je da se udari u samo srce naroda, da se javnost okrenu protiv svega što je srpsko pažljivije i mudrije i zasnovane su na dubokoj analizi činjenica. Prava propaganda je usmjerena na široke mase, izjavila je Vulić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno je izjavio da Srbija proizvodi municiju i oružje i od toga zarađuje.

- Srbija prodaje oružje zemljama EU i tu se Vučićeve mogućnosti završavaju. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je na čelu srpskog entiteta i koji je pod direktnim američkim sankcijama ne može uticati ni na pohlepu ni na težnje političara na nivou BiH, tako da u oba slučaja ne može biti govora o bilo kakvoj izdaji - rekla je Vulić.

Rezimirajući, Vulić je napomenula da "srpski narod traži stotine načina i mogućnosti da pokaže svoj odnos prema Rusiji".

- Podsetiću vas na one o kojima se priča šapatom, ali sa ponosom - to su dobrovoljci u Donbasu, a oni koji ne propuštaju priliku da marširaju u Z majicama, skandiraju u znak podrške Vladimiru Putinu na fudbalskim utakmicama i organizuju koncerte povodom Dana pobjede ili Dana Rusije, rekla je ona.

Navela je da "anglosaksonska propaganda nema tu veze".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.